Organizacja urodzin przez długi czas polegała na zaproszeniu gości do własnego mieszkania i przygotowywanie potraw od samego rana. Również w czasie samej uroczystości sam jubilat czy solenizant miał niewiele możliwości, aby usiąść spokojnie ze swoimi gośćmi i cieszyć się chwilą – bo zajmowała go kuchnia! Na szczęście takie obyczaje się zmieniają i coraz częściej nasze urodziny organizujemy w eleganckich restauracjach.
Oferta restauracji
W ofercie topowych restauracji mamy możliwość rezerwacji sali lub niewielkiej salki dla określonej liczby gości w wybranym przez nas terminie. Podczas ustalania detali będziemy musieli podjąć decyzję co do ilości i rodzaju podawanych posiłków, rodzajów alkoholi i napojów oraz opcji dodatkowych. Niezwykle ważne jest, aby dopasować rodzaj menu do naszych gości, uwzględniając fakt, że goście mogą być na diecie wegetariańskiej. Oczywiście kuchnia restauracji jest przygotowana na taką okoliczność. Podczas przyjęcia solenizant nie musi martwić się o podawanie potraw na stół czy sprzątanie – zajmie się tym wykwalifikowana ekipa kelnerów i baristów.
Topowe restauracje mogą zaproponować również urządzenie niewielkiego kącika dla dzieci, wraz ze stołami. Na stole dzieci pojawią się nieco mniej pikantne przysmaki oraz słodycze.
Źródło: hotellord.pl.